Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Multi-inzetbaarheid graafmachines wint terrein
De draaikantelstukken van Rototilt zijn ook prima geschikt voor mini- en midi-graafmachines.

Multi-inzetbaarheid graafmachines wint terrein

De draaikantelstukken voor graafmachines van Rototilt staan alom bekend om hun flexibiliteit en brede inzetbaarheid. Met de introductie van een geavanceerd concept schaalt de Zweedse producent zijn in-huis ontwikkelde hydraulische technologie op. De nieuwste RC™ Tiltrotators zijn volledig ontworpen om het graafwerk nog efficiënter én energiezuiniger te maken. In primeur te testen tijdens de MatExpo Demo Days op 6, 7 & 8 september in Boussu.

Rototilt Group AB | Assemblage in het Zweedse moederbedrijf.

Toenemende interesse in de Benelux

Rototilt, de innovatieve Zweedse producent van draaikantelstukken en uitrustingsaccessoires voor graafmachines, geniet wereldwijd een uitstekende reputatie. Ook in de Benelux blijf Rototilt groeien en daar is de oprichting van dochteronderneming Rototilt Benelux BV niet vreemd aan. “De strategie om onze positionering te versterken door in direct contact te blijven met onze klanten, werpt zijn vruchten af”, legt Country Manager Jason Sanders uit. “Zo willen wij absoluut niet ontbreken tijdens de MatExpo Demo Days op 6, 7 & 8 september 2024 in Boussu. Zowel op onze eigen stand, als bij de talrijke machineleveranciers, zijn er doorlopend demo’s en – het allerbelangrijkste – legio kansen om onze draaikantelstukken zelf te testen.”

Nauwkeurige sturing en gebruikscomfort dankzij de RC-Joysticks met display.

Kortere werktijden, hogere winstgevendheid 

Standaard is het niet altijd even makkelijk om te graven op moeilijk bereikbare plaatsen. Dat verandert compleet met de draaikantelstukken van Rototilt. De mogelijkheid om de kantelhoek en rotatie van het uitrustingsstuk aan te passen, verhoogt de flexibiliteit van de bewegingen. Machinebestuurders zijn alvast overtuigd. Zij weten maar al te goed dat veelzijdigheid en – daarmee samenhangend – het gebruikscomfort, belangrijke troeven zijn. Tiltrotators maken het eenvoudig om met één machine meerdere taken uit te voeren, en dat allemaal vanuit eenzelfde positie. Je kan er dus investeringen in extra machines mee uitsparen én fors besparen op de werkuren. Een slimme keuze!

Het RC5-draaikantelstuk voor graafmachines van 14 tot 19 ton, staat garant voor gebruiksgemak, energie-efficiëntie en wendbaarheid.

Multi-inzetbaarheid

Rototilt kan de hele markt afdekken met een breed assortiment draaikantelstukken voor graafmachines tussen 1,5 en 43 ton. Van de RC1, een klein draaikantelstuk voor minigraafmachines, tot het grootste model, de Rototilt® RC9. Naar keuze te voorzien van een CW- of S-koppeling, vast aan de machine of afneembaar. Ideaal dus voor gebruik in de (wegen)bouw, grond- en afbraakwerken. Daarbovenop kunnen nog andere hulpstukken bevestigd worden, waardoor de multi-inzetbaarheid van de graafkraan verder verhoogt. Van asfaltsnijders over egalisatiebalken tot trilplaten, en alles daartussenin. Het verwisselen van de uitrustingsstukken gebeurt met het grootste gemak. Zo maakt ‘QuickChange’ volautomatische snelwissels mogelijk zonder de cabine te verlaten. Een aanwinst voor je machinepark! Minimale werkonderbrekingen, maximale veiligheid voor de machinebestuurder.

QuickChange: snel en efficiënt wisselen van hulpstukken, zonder dat de bestuurder de cabine hoeft te verlaten.

Rototilt breidt zijn technologie verder uit 

“Onder de nieuwigheden mogen de bezoekers van de Demo Days zich onder meer verwachten aan demo’s van de draaikantelstukken uit de R-serie als van de nieuwe reeks RC™ Tiltrotators”, vult Sanders aan. “Bij recente tests werden de draaikantelstukken van de vorige generatie vergeleken met de nieuwe drukgecompenseerde hydraulica in de RC4-RC9. Wat blijkt? Met de nieuwste RC-serie plaveit Rototilt het pad om nóg energiezuiniger te werken met graafmachines. Deze recente innovatie overstijgt de reeds soepele gebruikservaring, hoge energie-efficiëntie en nauwkeurigheid.”

Rototilt Tiltrotator in actie (hier met graafbak).

Nieuwe serie RC™ Tiltrotators: proef op de som 

”Laboratoriumtests wijzen op een reductie in brandstofverbruik van één tot twee liter per uur op een machine van 20 ton in vergelijking met onze vorige serie draaikantelstukken. Op het terrein worden de besparingen beïnvloed door een aantal factoren, zoals het type machine en het werk. Omgerekend naar diesel per jaar kan dit een besparing van duizenden euro’s betekenen. Dat is wat wij het ‘draaikantelstuk-effect’ noemen”, aldus Sanders. 

Benieuwd naar de concrete meerwaarde voor jouw machinepark en werkzaamheden? Van 6 tot 8 september 2024 kan je het zelf ontdekken op de MatExpo Demo Days. Samen met zijn team verwelkomt Jason Sanders je graag op de Rototilt-stand.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details