Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Breaking news: Demo Days 2024 van twee naar drie dagen
Demo Days 2024 wordt opnieuw gehouden in de ‘man made’ heuvels van Terril Saint-Antoine in Boussu – Wallonië (B). Het hoogste punt van het ruim 33 hectare grote terrein is meer dan 60 meter.

Breaking news: Demo Days 2024 van twee naar drie dagen

Veel organisaties, openbare besturen en aannemersbedrijven komen liever op een weekdag

Om Demo Days 2024 extra aantrekkelijk te maken voor organisaties, openbare besturen en grote aannemersbedrijven is nu ook werkbezoek op een weekdag mogelijk. Demo Days begint dit jaar op vrijdag 6 september om 09:00 uur, zo vertelt Gregory Olszewski, managing director van deze succesvolle openlucht vakbeurs voor de bouwsector.

Het leukste onderdeel van de Demo Days is keer op keer het zelf kunnen testen van diverse machines.

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september van 09:00 tot 17:00 uur, dus drie dagen lang, kunnen we dit jaar kijken naar doorlopende demo’s van werkende (graaf)machines, trucks, kippers, accessoires en ander materieel. De plek is dezelfde als in 2022: de ‘man made’ heuvels van Terril Saint-Antoine in Boussu – Wallonië (B). Het gehele terrein is meer dan 33 hectare groot en heeft op rotsachtige ondergrond hellingen tot 20%. Het hoogste punt is meer dan 60 meter. In 2022 was het bezoekersparcours bijna 3 km lang en moest er flink geklommen worden. Dit jaar is het aantal exposantenzones teruggebracht van vier naar twee, door op de lagere gedeelten de tussenstukken beter te gebruiken. Dat scheelt een heel stuk lopen, al spreekt Gregory graag nogmaals de gevleugelde woorden: “Be sure to bring your boots.” Voor het presenteren en demonstreren van bekende merken vrachtwagens is achteraan een eigen zone met rijparkoers bedacht.

Het in 2022 op enkele plekken overdreven opstuivende kolengruis wordt dit jaar tegemoet getreden met vernevelingskanonnen en een beter gegarandeerde waterlevering via buffertanks bij omliggende bedrijven.

Nog meer kleine veranderingen

Nu Demo Days voor de tweede keer wordt gehouden in de Terril Saint-Antoine kunnen enkele kinderziekten en schoonheidsfoutjes worden gecorrigeerd. Zo is een passende oplossing gezocht voor het op enkele plekken overdreven opstuivende kolengruis. Dat wordt tegemoet getreden met vernevelingskanonnen en een beter gegarandeerde waterlevering via buffertanks bij omliggende bedrijven.

In overleg met exposanten wordt bij de catering een nieuwe werkwijze toegepast, zodat de toelevering veel vlotter kan verlopen. Dat is dit jaar extra hard nodig, omdat niet meer overal televisieschermen en koelkasten kunnen worden ingezet. Op de afgelegen delen van het immense terrein zijn immers niet overal nutsvoorzieningen beschikbaar. Elke stand heeft een uniforme aankleding volgens het all-in concept: tent, catering en meubilair zijn bij de kavelhuur inbegrepen.

Om Demo Days 2024 extra aantrekkelijk te maken voor organisaties, openbare besturen en grote aannemersbedrijven is nu ook werkbezoek op een weekdag mogelijk.

Bekende merken en bedrijven

Met nog enkele maanden te gaan begint de lijst met exposanten al flink vorm te krijgen. De lijst bevat veel van de bekende merknamen en importeurs/dealers die ook in 2022 acte de présence gaven. De circa veertig exposanten zijn goed voor ruim 100 machines en meer dan 20 trucks, dus we mogen ons verheugen op de presentatie en demonstratie van een breed gamma: van de nieuwste (elektrisch aangedreven) minigravers tot grote rupsgravers, dumpers enzovoort. Omdat ook de truckmerken weer breed zijn vertegenwoordigd, wordt het extra leuk om een kijkje te nemen bij het speciale rijparkoers.

De derde editie van Demo Days powered by Matexpo kan rekenen op steun vanuit organisaties zoals Embuild, Bouwunie en het communicatieplatform Wegenbouw.be. De lijst met partners is tot bijna een twintigtal namen gegroeid, mede dankzij de vele magazines in onze bedrijfstak, waaronder – u raadt het al – natuurlijk ook GWW bouwmat en Construire la Wallonie.

Omdat ook de truckmerken weer breed zijn vertegenwoordigd, wordt het extra leuk om een kijkje te nemen bij het speciale rijparkoers.

Tickets, openingstijden en locatie

Op de website kunnen bezoekers zich vooraf registreren. Registratie is gratis bij online reservatie op https://demodays2024.be/nl/registratie. Aan de kassa te plaatse bedragen de kosten €25 per ticket.

Het entreeticket is geldig voor de 3 dagen voor 1 persoon.
Vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 september 2024
Terril Saint-Antoine in Boussu – Wallonië (B)
Dagelijks van 09u00 tot 17u00
Bereikbaar via E42 – Afrit 26 Dour – 7300 Boussu
Adres voor autonavigatie: Rue de la Machine à Feu, 7370 Dour
Website: https://www.demodays2024.be

In 2022 was het bezoekersparcours bijna 3 km lang en moest er flink geklommen worden. Dit jaar is het aantal exposantenzones teruggebracht van vier naar twee, door op de lagere gedeelten de tussenstukken beter te gebruiken.

Het geaccidenteerde terrein is niet toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Een bezoek aan Demo Days is op eigen risico en verantwoordelijkheid. Het terrein is geen speelzone en minderjarigen krijgen enkel toegang wanneer ze worden begeleid door een volwassenen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details